Beter in sporten door carnivoor dieet

Als je stopt met het eten van suikers en granen, dan consumeer je steeds minder koolhydraten. Je lichaam schakelt, wanneer je overgaat op een carnivoor dieet, dan vanzelf over op het consumeren van vetten voor energie.

In een lichaam dat is aangepast aan vet- in plaats van suikerverbranding, gaan de mitochondria (energiefabriekjes) in je cellen draaien op 2 koolstof acetyl groepen om ATP (Adenosine 3 Fosfaat = energie) te produceren. Dit proces is veel efficiënter en levert zo’n 30% minder CO2 productie op.

Bij sportieve inspanningen zijn zowel kracht als uithoudingsvermogen van belang. Voor een grotere krachtinspanning is meer ATP nodig. Voor een langdurige krachtinspanning is de afvoer van CO2 kritiek.

Door over te schakelen op een carnivoor dieet, schakel je over op een energie-huishouding die 30% minder CO2 produceert. Door de efficiëntere energie-opwekking krijg je als vanzelf meer kracht. Ongeveer 30% sterker, puur door een omschakeling naar het voor de mens natuurlijke, carnivore dieet. En door de verminderde CO2 vorming, houd je die grotere inspanning weer een stuk langer vol. Zo’n 30% langer.

Het directe gevolg hiervan is dat je conditie en kracht vooruit gaan. Het tweede positieve effect is dat je dus langer kan trainen en harder kan trainen. Dit leidt weer tot een grotere trainingsimpuls en een snellere verbetering van de sportprestaties.

Carnivoor vs. plantaardig dieet …

download.png

 

 

4 gedachten over “Beter in sporten door carnivoor dieet

  1. Helder stuk met kwalitatieve informatie! Dank voor het uploaden. Fijn om te merken dat het carnivoor dieet ook in Nederland leeft. Voel mij af en toe een beetje een alien met mijn rib eye steak als avondeten.

    Like

      1. Kijk aan, ze bestaan dus toch in Nederland! Ik moet zeggen dat de adaptie-fase mij wel zwaar valt :p. Hoe heb jij dat overleefd?

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s