Introductie

Even het blog voorstellen. De naam zegt het al een beetje. Nederland Carnivoor is een blog van en voor Nederlanders die meer willen weten van, of hun ervaringen willen delen over, het carnivore dieet.

Wat een carnivoor dieet is? Simpel. Het is gebaseerd op onderzoek dat laat zien dat mensen geëvolueerd zijn als vleeseters. Niet als omnivoren en al helemaal niet als herbivoren. En die aanname, die basisgedachte heeft gevolgen voor dieet, voor levensstijl, en voor gezondheid. Eet vlees en drink water. Dat zou de samenvatting kunnen zijn.

Het is geenszins de bedoeling om iets van een soort anti-veganisten blog op te starten. Een ieder moet doen waar hij of zij zich goed en lekker bij voelt. Het blog is wel bedoeld om meer kenbaarheid te geven de carnivore levensstijl. In andere landen, met name de Angelsaksische, zie je dat hier langzaamaan steeds meer aandacht voor komt. In Nederland hoor je er nog nauwelijks iets van. Hoog tijd om daar een beetje verandering in te brengen. Wat ik geleerd heb over deze eetstijl en wat ik meemaakte sinds ik carnivoor ben gaan eten, heeft me ervan overtuigd dat dit dieet bijzondere dingen kan helpen bereiken. Zoals de veel betere gezondheid die ik nu heb.

Ik wil Nederland Carnivoor vooraleerst gebruiken om mijn eigen ervaringen te delen. Zonder de intentie om anderen te overtuigen. Met de intentie om geïnteresseerden te informeren. Of je wat met de informatie doet, moet iedereen vooral helemaal zelf bepalen. Maar dat er een bron aan informatie is die beschikbaar moet komen, daar ben ik wel van overtuigd. Al is het maar dat eenieder, op basis van meer informatie, zelf tot betere beslissingen kan komen over de door hem of haar gewenste eet- en levensstijl.

Okay, dat was het voor nu! Laten we van start gaan. De volgende post gaat over hoe dit op mijn pad kwam en wat het mij bracht. Met foto’s!

7 gedachten over “Introductie

 1. Hi, came across your site! Great idea for a blog! I officially started my carnivorous diet on May 24, 2018, day 6. The scale listed me at 337.6 lbs, so I have a long way to go. I’ve done much the same type of dieting as you have, with mixed results at best. I hope I have the same results you are experiencing. I will weigh my self in a day or two to measure my progress, if any. So far so good!

  Like

  1. Hoi Lev,
   Mijn zoon en ik zijn sinds begin dit jaar carnivoor en wij wonen vlak bij in Hilversum!
   Wij eten alleen vlees, zout, eieren en vet en drinken water (ook belangrijk).
   Graag zou ik meer carnivoren willen ontmoeten.
   Coby

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s